keskiviikko 26. elokuuta 2009

Nokka kohti Pispalaa

Huomenna matkaamme Koskisen Kaarinan ja Jaakon kanssa vieraaksi Pispalaan. Siellä on yksityinen kirjasto, perustettu kunnallisen lopetettua toimintansa. Sen suuntaista törkeyttä, jota Turussakin nykyään ahkerasti harrastetaan.
Tarkoitus on ottaa oppia Tampereen kavereilta kuinka homma pelaa siellä päin.
Nääs, meillä onpi probleemi. Kulttuuriyhdistys Ida ry:llä on,PALJON, edesmenneíden Martin ja Mikaelin kirjastojen poistokirjoja. Pelastimme ne keväällä polttouuniin joutumiselta, myyntien jälkeen kirjat odottivat laatikoissaan surullista kohtaloaan.
Niille etsitään nyt aktiivisesti kotia.
Paikka täytyy löytää, ja perustaa kulttuuriolohuone. Niin me sitä toistaiseksi kutsumme. Kaupungin päälliköt jyrää kirjastoja alas. Vain pääkirjasto on jotakin. Tuntuu olevan kirjastotoimenjohtaja ainut joka tekee kulttuuripoliittiset linjaukset tässä asiassa. Miksei kukaan kulttuuripuolen sekstorilla sano mitään lähikirjastoverkoston puolesta? Tähän aiheeseen liittyen, luin eilen mainion Mobile-lehden kesänumeron ja siellä oli loistava sarjis. Hyvä Lipastit. Tätä lisää. Kimmo Kotkan seikkailuissa on potkua. Katsokaa ihmeessä mobilekustannus.fi -sivuilta sarjis.

Ei kommentteja: