keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Politiikan arkipäivää Turussa


Kauhealta tuntuu, kun joka puolelta tulee takkiin, siis poliittisesti.
Ympäristö- ja kaavoituslautakunnasta valtuustoon, kaupunginhallituksen kautta, menevät kaavat eivät ole saaneet mitään muutostuulta alleen vaan linja pitää sosdem-kokoomus-vihreät-kepu-linjalla. Hallitus siunaa kaavat mekaanisesti. Se, mitä matkan varrella asioista on sanottu, ei paljoa heitä puhututa. Onneksi Vasemmistoliiton edustajat ovat jaksaneet esittää vaihtoehtoja grynderien malleihin.
Maanantaina uusi valtuusto käsittelee toriparkkikansanäänestystä. Työlistalla esitetään lisäksi, että
Satava-Kakskerran osayleiskaava jatkaa tehokkaana versiona, Raunistulan kaavasta ei lähde tehokkuutta pois, Itäinen Pitkäkatu 64:n puutalot häviteään jne.
Hohhoijaa. Just päinvastoin kun olen halunnut.

Martin ja Mikaelin kirjastojen lopettaminenkin riepoo asukkaita suuresti edelleen eikä tilanne tunnu laukeavan parempaan suuntaan. Maanantaina valtuustolle luovutetaan klo 15
pari adressia lisää, toisen takana ovat Martin alueen koululaiset, toisen seniorit.

Maanantai 16.2. on siis superpäivä valtuutetuille. Ekaan kokoukseen tuleekansanäänestysasia, isoja kaava-asioita, kirjastodelegaatio yms.yms.
Katsotaan erottuvatko jyvät akanoista. Rohkeasti uudet kansankynttilät kansan ääntä puoltamaan!, toivon minä.
Mieleni on hyvä kaikesta huolimatta, sillä tunnen itse olevani oikeilla jäljillä puolustaessani turkulaisten asukkaoiden hyviä mielipiteitä ja demokraattista päätöksentekoa. Muistetaan, että:
Hyvä voittaa pahan 6-0!

2 kommenttia:

Katri Sarlund kirjoitti...

Tuota, tuota, Riikka. Kaupunginhallituksessa me vihreät olimme kyllä eri mieltä vasemmistoliiton edustajien kanssa monessa asiassa, mutta hieman eri tavalla kuin mitä kirjoitit. Me olimme kriittisiä Satava-Kakskerran kaavalle, Itäisenkadun puutalojen hävittämiselle ja Jokikadun uudisrakennusten korkeudelle, mutta jäimme näissä ilman vassareitten tukea. Vassarit taas jäivät ilman meidän tukeamme Raunistulan kaavassa, sen läpimenoa me taas kannatimme sellaisenaan. Onneksi sentään onnistuimme olemaan yhtä mieltä edes kauppatorin kansanäänestyksestä :).

terveisin Katri

riikka oksanen kirjoitti...

Katrille,
Tarkoitin yleistä kh linjaa, jossa ei enää suuria muutoksia saa aikaiseksi, vaikka mikä olisi.
Koskee nimenomaan isoja kaavoja kuten Raunistula.
Raunistulan kaava toteuttaa vain ja ainoastaan maanomistajan ja grynderin etuja. Kuuroille korville meni esim. kulttuurin, pienyrittäjien, muusikoiden ja muiden toive säilyttää Barkerin siipiosa toimivana rakennuksena.