maanantai 2. helmikuuta 2009

Martin kirjastoa puolustetaan


Sivukirjastojen lakkauttaminen ei käy niin helposti kuin luulisi, kaupungin johdossa nimittäin.
Martin kirjastossa kokoontuu kansalaisryhmä, joka edustaa Martinrantaseuraa ja muita paikallisia kirjaston käyttäjiä. taistelutahtoakin löytyy.
Tässä näyte siitä. Martinrantaseuralainen ystävämme kirjoitti mainion tekstin:

PRO MARTIN KIRJASTO

Tasan 70 vuotta sitten, vuonna 1939 valmistui Martinmäkeen asuntoyhtiö Urhonlinna.
Myöhemmin samana vuonna rakennuksen alimpaan kerrokseen perustettiin Martinmäen kirjasto ja lukusali. Valmistumisensa jälkeen Urhonlinna sai tulikasteensa. Oli syttynyt sota. Turkua pommitettiin, osa Martinmäkeä oli tulessa. Urhonlinna ja sen kirjasto selvisivät kuin ihmeen kautta vain vähäisin vaurioin. Tänään, armon vuonna 2009 kirjasto sai täysosuman. Pommi tuli yllättävältä taholta. Sen pudotti marttilaistenkin ystävänään pitämä edellinen Turun kaupunginhallitus. Mitä vihollinen ei 70 vuotta sitten pystynyt tuhoamaan sen tuhoavat veljemme ja siskomme, joille me turkulaiset olemme hetkeksi oman hallintaoikeutemme lainaksi antaneet.
Martinmäessä, Tervahovinkadun varrella on 1924 perustettu Työläisten asuntoyhtiö Maja. Sen seinässä on pronssilaatta, johon talon rakentajat ovat kirjanneet vielä tänä päivänäkin ajankohtaisen mottonsa. Laatassa lukee: " YLPEYDESTÄ JA KUNNIANHIMOSTA HALKEAMAISILLAAN OLEVAT VALLANPITÄJÄT EIVÄT VOI KOSKAAN NIIN PALJON HÄVITTÄÄ, ETTEIKÖ TUNTEMATTOMIEN SANKARIEN AHKERAT KÄDET VOISI SITÄ JÄLLEEN RAKENTAA".

Ei kommentteja: