sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Paikalliset isot asiat

Poistun huomenna kotikaupunkiini Jyväskylään muutamaksi päiväksi hoitelemaan vanhan isäni asioita. Palveluasumista ja sen kiemuroita keskisuomalaisittain on siis tiedossa. Mukavaa viettää vanhoilla nurkilla aikaa ja tavata pitkästä aikaa muitakin lähisukulaisia.
Tiistain lautakunta jää väliin, mutta onneksi Elisa, varajäseneni, on luvannut olla paikalla. Lautakunnassa kiehuu pari kiperää kaavajuttua ja ne saanevat ratkaisunsa tiistaina. Lautakunta menee ennen kokousta katselmukseen Kähärintielle, jossa naapurusto ei ole lainkaan innostunut erään tontinomistajan uusista suunnitelmista. Pienelle tontille aiotaan rakentaa useampi talo ja niihin useita asuntoja. Tämän alueen ihmiset vielä ymmärtävät, mutta tunnelmaa kiihdyttää massiivisen suunnitelman sisältävät autopaikat, niiden louhinta kallioon ja sisäänkäynnin laittaminen Kähärintielle. Toivon mukaan joku parempi ja kohtuumittakaavaavainen suunnitelma löytyy kokoukseen, sillä useita kymmeniä kriittisä mielipiteitä kirvoittanut kaavaluonnos saa nuhteita myös museokeskukselta. Näin suuri rakennusmassa ei sovi vanhaan miljööseen, hekin sanovat.
Toinen vääntö syntyy varmaan suunnitteluvarausanomuksesta rakentaa urheiluhalli hotelli Caribian viereen Nummen kaupunginosaan. Suunnitteluvarausanomukset ovat rakennusfirmojen ja muiden yksityisten rakentajien hankkeita joilla valmistellaan tulevaa kaavaa. Näiden tulisi olla mm. innovatiivisia. No sitä tässä varmaankin on, mutta muilta osin asiaan liittyy kaikenlaista setvittävää. Lautakunta saanee tästä kunnon selvityksen ja asia voidaan sen jälkeen päättää ilman kiirehtimistä.

Ei kommentteja: