sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Valmista tulee



Onpa aika kirjoittaa blogiin kuulumisia.
Olen häärinyt koko syksyn Kulttuuriolohuone Marttiin- hankkeessa kts. kuva kahvilasta,osoite: Stålarminkatu 3.
Siinä sivussa sain kunnialla päätökseen lokakuussa Urbaani kylä-hankkeen Varissuolla.
Pajan töitä tullaan laittamaan esille ensi vuonna Varissuolle. Olen tästä hyvin iloinen.Kaupungin kiinteistötoimen puolelta vastaannotto on ollut hyvin kannustavaa. Oikeat ihmiset ja oikeat kemiat saavat hyvää aikaiseksi.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on myös ahkeroinut koko syksyn ja jäjellä on huomenna tämän vuoden viimeinen kokous.
Sinne on kasattu tärkeitä päätöksiä ja vanhan kaavan mukaan hommat aiotaan purkittaa kiireellä vedoten alkavaan lomaan. Torin kulman kaava herättää kummastusta ja eripuraa taas. Kaavahan tuli takaisin jo kerran hallinto-oikeudesta, koska suojelullisia arvoja ei oltu edellisessä valtuuston hyväksymässä kaavassa huomioitu tarpeeksi. Nyt taas Vihannon setä ajaa supertehokasta (tehokkuus yli kuusi, kun normaalit on kahden paikkeilla) kaavaa läpi, eikä se kunnioita miljöötä aiempaa kaavaa enempää. Olen maltillisen version kannalla.
Toinen iso kaava on Kirkkotien kaava, jossa jälleen kerran halutaan laittaa iso alue kaavallisen tehokkuuden ehdoilla uusiksi. Uhkana on vanhan pyörätehtaan poistuminen kuvioista. Siellähän toimiin Ekotori, Emmaus jne.
Näiden kohtalo on vaakalaudalla, uudet tilat olisi löydettävä, jos talo puretaan.
Teimme joku vuosi sitten kaavaehdotuksen, jossa ko. rakennus säilytettiin ja nyt taas aloitetaan alusta. Voih. En näe aluetta hyvänä asuinalueena, vaan toimisto- tai muuna alueena. Moottoritie rajoittaa asumisen laatua tässä kohtaa.

Näitä ja muita mukavia joulunalusajatuksia huomenna.

Blogiini tulee lähiaikoina vielä raporttia lautakunnan syksyiseltä opintomatkalta, kiinnostavalta Moskovan matkaltamme ja muita sattumia.
Päivitän blogia tästä eteenpäin ahkerammin. Hyvä uudenvuodenlupaus. Kertakaikkiaan.

Ei kommentteja: