keskiviikko 19. toukokuuta 2021

 Kirjoitimme tämän alla olevan tekstin Aki Haapasen kanssa Turun Sanomien mielipidepalstalle, mutta julkaisen nyt täällä,  kun ei se ei näytä menneen läpi lehdessä. 


 Vanhempia tulisi kuunnella koulupäätöksissä


Jaamme Turun Sanomissa 27.4.21 julkaistun Jenni Kajalan ja Suikkilan koulun vanhempainyhdistyksen huolen Suikkilan koulun tulevaisuudesta ja Teräsrautelan koulun jakamisesta 1-3 ja 4-6-luokkalaisten erillisiin yksiköihin.  

Esitimmekin 10.2.2021 kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa Suikkilan koulun hankesuunnitelman käsittelyssä, että luokkajako Teräsrautelan koulun yksiköissä jatkuisi nykyisellään myös uuden Suikkilan koulurakennuksen valmistuttua. Valitettavasti lautakunnan enemmistö ei ollut kanssamme samaa mieltä. Myös kaupunginvaltuuston käsittelyssä enemmistö halusi toteuttaa luokkien 1-3 ja 4-6 jaon eri yksiköihin

Teräsrautelan ja Suikkilan oppilasalueet ovat melko erilliset koulujen maantieteellisestä läheisyydestä huolimatta. Ja kuten Kajala toteaa, etenkin sisarusten erottaminen eri yksiköihin on ongelmallista monille perheille. Pedagogiset perustelut luokkajaon muuttamiselle ovat erittäin hatarat ja tuntuukin siltä, että taustalla onkin tavoite saada luokkajaon muuttaminen muilla Turun alueilla helpommin hyväksytyksi tulevaisuudessa tämän ennakkotapauksen avulla. Onko näin käymässä seuraavaksi Lausteella?

Teräsrautelan ja Suikkilan alueen vanhempia ei ole kuultu tässä asiassa asianmukaisesti ja riittävästi. Jos heidän mielipiteensä otettaisiin huomioon, tällaista kummallista muutosta yksiköiden luokkajaossa ei toteutettaisi. Suikkilalaisten vanhempien mielipide sivuutettiin kasvatus- ja opetuslautakunnassa myös 27.5.2020, jolloin lautakunta äänestyksen jälkeen päätti jättää huomioimatta vanhempien tekemän kuntalaisaloitteen koskien Teräsrautelan koulun Suikkilan yksikön 1B:tä. 

Olisiko viimein aika kuunnella vanhempia ja toimia lasten edun mukaisesti? 

Riikka Oksanen

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen, Vas

Kaupunginvaltuutettu

Aki Haapanen

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen, Vas

Ei kommentteja: