keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Toriparkki adressi on luovutettu!

Hienoa turkulaiset! 12 879 nimeä tuli yhteensä toriparkkikansanäänestystä vaatineeseen adressiin.
Listat on viety kirjaamoon ja ne on luovutettu kaupunginvaltuustolle. Jos haluat tunnelmoida luovutuksesta lisää, katso Asko Mäen blogista kirjoitus http://askoilarimaki.blogspot.com/

Itselläni on pitänyt kiirettä viime viikon ajan ja nyt onkin aika alkaa saldoamaan menneitä tapahtumia.
Ympäristö- ja kaavoituslautakunnan listalle kertyy koko ajan suuria ja pieniä merkittäviä asioita.
Välillä meinaa hengästyttää, kun yrittää ottaa kantaa siihen ja tähän asiaan.
Kävimme lautakuntakatselmuksella Linnanalueella viime tiistaina. Tekeillä on valtaisa osayleiskaava. sen keskeinen idea on saada satamasta Patterihakaan (suurinpiirtein) käsittävä alue tulevaisuudessa tehokkaampaan asumis- ja työpaikkakäyttöön. Tehokkuus perustuu siihen, että alue on nykyisellään hajanainen ja osittain toimimatonta ja huonokuntoista ei kenenkään maata.
vaihtoehdoista urban ja turva tehtiin lautakunnassa kompromissiehdotus ja se lienee ihan ok. Yksityiskohtaisiin sisältöihin ei kannata tässä vaiheessa pureutu, sillä kaava toteutunee kymmenien vuosien päästä.
Sen runko on ok siinä mielessä, että suuret ihmismäärät aiotaan sijoitella siten, että kulku alueelle olisi joukkoliikenne- ja kevytliikennepainotteinen.
Me vasurit lisäsimme listaan toivomuksen Rettigin vanhan tupakkatehtaan säilyttämisestä sekä mm. sen ettei typerää pilvenpiirtäjää laitettaisi kaavaan. Ekologisesti huonoa suunnittelua tuollainen energiasyöppö 35 kerroksinen rakennus, sanon minä.
Ensi viikon lautakuntalistalla on kansallinen kaupunkipuisto- hankkeen lausunnot ja siinä riittää purtavaa pienempien asioiden oheen.
Itäinen Pitkäkatu 64 on taas purkulistalla ja siihen tulemme tekemään vaihtoehtoisen esityksen.
onneksi on Vipun pikkujoulujuhla tässä välissä lauantaina. Täytyy muistaa rentoutuakin välillä , ettei huumorintaju katoa. Hip hei tonttu-ukot ... ja kilikellot kans.

Ei kommentteja: