lauantai 1. marraskuuta 2008

Kansalaisaktivismia - ei taloja puistoihin!Viime viikot ovat olleet kansalaisliikkeiden ja asukastapaamisten aikaa. Tiistaina 21.10. Hepokullan asukasdelegaatio (kuva) luovutti ympäristö -ja kaavoituslautakunnallemme adressin, jossa oli 1400 asukkaan nimi.
Asia oli tärkeä: Hepokullan puistoon ei saa kaavoittaa asuntoja. Puisto on tosi tärkeä lähiseudun asukkaille ja sitä käytetään aktiivisesti, sillä lähellä sijaitsevat vanhainkoti, päiväkoti jne. Kyse on siitä, että eräs rakennusliike on saanut sinne suunnitteluvarauksen ja alunperin kaavaillut taloja jopa kolmeen eri kohteeseen.
Kuulimme adressin luovutuksen jälkeen asemakaavapäälikkö Timo Hintsaselta, että nyt suunnitelmat käsittävät "enää" yhden kohdan puistosta, Liinahaan vanhainkodin läheisen metsätilan.
Tuen Hepokullan asukkaita ja toimin sen eteen, ettei rakentamista toteutettaisi.
Turussa on kaavoitettu kerrostaloja jopa kolmeksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Pulaa ei paikoista siis ole. Lama hidastanee rakentamisen tahtia joka tapauksessa ja siksi voidaan keskittyä jo olemassaoleviin, kaavoitettuihin alueisiin ja jättää puistot rauhaan.

Samasta aiheesta oli kysymys Vasaramäen koululla järjestetyssä tilaisuudessa (22.10.) Rakuunanpuistoon ollaan kaavoittamassa kerrostaloja. Täysin samoilla perusteilla kuin Hepokullassa, sielläkin asukkaat haluavat metsäisen puiston säilyvän heidän käytössään virkistysalueena. Metsää käyttävät päivittäin kaikenikäiset naapurit ja eritoten viereinen päiväkoti.
Olimme edellisen päivänä ymp.- ja kaav.lautakunnassa keskustelleet asiasta ja esittäneet, että suunnitelma hyllytettäisiin. Rakentamisen puolesta olivat kokoomus ja demarit. Heitä ei tilaisuudessa näkynyt vastaamassa asukkaiden kyselyihin. Liekö ollut kyseessä pelko äänien menettämisestä juuri ennen vaaleja.
Toivottavasti kansalaisaktivismi saa voiton asiassa ja kaavan valmistelu keskeytetään.

Ei kommentteja: