keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Turhuuksien Toriparkki kansanäänestykseen -nyt

Ympäristö-ja kaavoituslautakunta käsitteli eilen toriparkkikaavasta tehtyjä muistutuksia. Demarit puskivat kokoomuslaisten kanssa läpi viraston valmistelemat vastineet muistutuksiin ja tulos oli selvä: viraston kanta eli se ettei muistutuksia noteerata voitti 8-4. Kaikki kunnia Kirsti Leivolle, joka uskalsi sentään demariryhmässä äänestää tyhjää. Jouduin jääväämään itseni käsittelystä, sillä yksi muistutusten tekijöistä oli Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestö, jonka kunnallistoimikunnassa olen jäsenenä. Lautakunnan sihteeri piti jääväystä tarpeellisena ja minä uskoin. Farssiahan käsittely oli eikä todellista kuuloa ollut päällä niillä osapuolilla jotka asiaa jyräävät vanhaan valtuustoon päätettäväksi. Puh.joht. Hellstenkin (sdp) sopersi sitä, ettei meillä mitään valtaa ole asiassa, vaan asian päättää valtuusto. Hohhoijaa. Hän itse oli jäävi (TOK:n hallituksessa).
Nyt on kuitenkin valoa tulossa taas asiaan eli keräys nimistä käynnistyy pikapuolin toriparkin saamiseksi kansanäänestykseen.
Tarkemmat tiedot keräyksestä saadaan piakkoin. Tähän voi sanoa, että NYT kaikki kynnelle kykenevät mukaan keräämään nimiä adressiin!

Palaan vielä eiliseen lautakuntamme, jonka lista oli taas eilen pitkä ja paksu. Puistokaavoitusta käsiteltiin mm. Rakuunapuistoon ja Luolavuoreen. Näissä kohdin tulos oli taas arvattavissa: 9-4.
Demarit ja kokoomus ajavat vastoin asukkaiden tahtoa puistoihin kerrostaloja. Perusteluina käytetään jonkinlaista pakkoa kaavoittaa lisää asuntoja keskustaan palveluiden äärelle. Pakkoa ei kuitenkaan ole vaan rakennusfirmat pyörittävät kaupunginsetiä mennen tullen postimerkkikaavoja rustaillen.
Seuraavan valtuuston täytyy ottaa tiukempi kanta tähän touhuun. Valtuuston tekemissä maankäyttösuunnitelmissa pitää pysyä eikä uhata kauniin kaupunkimme puistoisia asuinalueita suunnitteluvarauksia myöntämällä sinne sun tänne.
Aiheesta lisää: kts. turunsanomat.fi/kotimaa tai turku.fi/päätöksenteko/esityslistat

Ei kommentteja: