torstai 13. marraskuuta 2008

Kulttuurikeskus vai bisnesareena?

Otsikko on provosoiva ja liittyy eiliseen palaveriin Osuuskunta Turun Kirjakahvilassa Vanhalla Suurtorilla.
Kirjakahvilassa tapasivat kahvilan edustajat ja pieni joukko luottamushenkilöitä huolenaan Kirjakahvilan tulevaisuus. Paikalla kulttuurilautakunnasta olivat Tommi Parkko (vihr), Markus Varjosen (vas) sijaisena Li Andersson, Aiju von Shöneman (kok) sekä muutama meitä muita asiasta kiinnostuneita vasureita.
Kirjakahvilalaisten huoli lähtee siitä, että nk. uusien tuulien (myrskyjen) myötä on paljastunut, että heidän paikalleen Brinkkalan talooon, Vanhalla Suurtorilla, on kaavailtu ravintolaa. Asia oli tullut yllätyksenä myös kulttuurilautakunnalle, joka oli saanut paperit/piirustukset aiheesta ensi viikon seminaaripaketin yhteydessä. Vihreiden Tommi Parkko kutsui porukkaa keskustelemaan aiheesta pikaisesti.
Kävimme tulehtunutta tilannetta läpi ja kuulimme Kirjakahvilalaisten ideoita alueen kehittämiseksi yleisesti. Heidän toimenpidehdotuksensa oli seitsemän kohtainen ja piti sisällään toiminnallisia ja kaupunkipoliittisia kaavailuja koko alueen piristämiseksi. Kokous evästi kahvilan toimijoita lähestymään ennen kulttuurilautakunnan seminaaria kulttuuritoimenjohtaja Minna Sartesta, jonka käsialaa (museotoimenjohtaja Juhani Kostetin kanssa) nykyiset, hyvin toisenlaiset suunnitelmat pitkälti ovat. Seminaariin tuodaan kuulema yleensä melko valmista "kamaa", kertoi Parkko, joten asialla on kiire.
Väläyttelimme tukijoukkojen olemassaoloa, jos taisteluksi menee, mutta kuullaan nyt ensin kuinka asia etenee viikon sisällä.
Kerran kirjakahvilalainen, aina Kirjakahvilalainen.

Ei kommentteja: