keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Uusi Puutalokaupunki-buumi

Etenkin me kaikki puutaloissa asuvat kannatamme uusien puutalojen rakentamista ja tietenkin vanhojen korjaamista.
Tiistaina julkistettiin Forum Marinumissa Linnanfältin alueen uudet suunnitelmat. Kyse oli kilpailusta alueella lähellä Turun linnaa. Linnanfältin alue on yksi hallituksen hyväksymistä puurakentamisen edistämisohjelman pilottikohteista.
Rakennusfirmojen ja muiden kiinnostuneiden arkkitehtien suunnittelukilpailussa oli tarkoitus
"luoda Turun Linnan kupeeseen puurakentamisen avulla laadukas historiallinen keskustamiljööseen sopiva ja asukkaiden toiveisiin vastaava asuinalue. "
Kts. suunnitelmia ja karttoja http://www.turku.fi/linnanfaltti
En kommentoi suunnitelmia ja voittaneita ehdotuksia sen kummemmin kuin siltä osin, että palkittujen arkkitehtien (NCC) puheessa kalskahti korvaan se, ettei heillä kuulema ollut valmisteluvaiheessa tarpeeksi tietoa vanhojen, suojeltavien rakennusten kunnosta ja historiasta. Voiko näin olla? Eikö haasteellinen alue olisi vaatinut perusteellista selvitystä olemassaolevien rakennusten käytöstä ja sovittamisesta historiallliseen miljööseen?
Jatkossa asia tuodaan, ilmeisesti varsin nopealla tahdilla ympäristö- ja kaavoituslautakunnan ehdotuskäsittelyyn. Katsotaan ja toivotaan hartaasti, että suojeluasiat olisi viitsitty selvittää ehdotusta laatiessa kuntoon.
Puutalojen ja viihtyisän rakentamisen puolesta kannattaa toimia tulevaisuudessakin. Alueelle suunnitellut matalahkot, kaupunkimaiset korttelit ovat varmasti asuntomarkkinoiden ykköskohde jonkun vuoden päästä.
Alueelle on tämän suunnitelman lisäksi sijoittumassa myös jonkin verran liiketilaa ja työpaikkoja.

Ei kommentteja: